15 Ocak 2014 Çarşamba

Tiger hedefleri Cirit ile vuracak

Tiger hedefleri Cirit ile vuracak

Muhammet METİN/Kokpit.aero
Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslimatları devam eden  Cirit füzesi ihracat faaliyetleri kapsamında çalışmalara devam ediyor. Bu konuda, Eurocopter firması ile yapılan sözleşme gereğince EC635 helikopterine entegrasyon faaliyetleri sürüyor. Bu çalışmaların yanında Eurocopter tarafından üretilen TİGER saldırı helikopterine Cirit füzesinin entegrasyonu konusunda Eurocopter ile Roketsan arasında görüşmeler başlatıldı.
TİGER'A TÜRK PENÇESİ
Roketsan yetkilileri tarafından Kokpit.aero'ya verilen bilgide," Roketsan  olarak Cirit füzesinin ihracat çalışmaları kapsamında Eurocopter ile yapılan sözleşme gereğince başta Ortadoğu ülkelerine satışı planlanan EC645 helikopterine Cirit füzesinin entegrasyonu devam ediyor. Bu doğrultuda, Eurocopter yetkililerin katılımıyla yurt içi ve yurt dışında Cirit füzesinin atış testleri gerçekleştirilecek. Bunun yanında, yine Eurocopter ürünü olan Tiger helikopterine Cirit entegrasyonu yapılması amacıyla görüşmeler olumlu yönde devam ediyor. Bu yönde ilk adım geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen IDEF 2013 Uluslararası Savunma Sanayii fuarında atıldı. Eurocopter yetkilileri, Cirit füzesinin  hem etkili hem de ekonomik olmasından dolayı tercih edilebileceği yönünde görüş bildirdiler. Roketsan olarak Cirit füzesinin Tiger helikopterinde kullanılması amacıyla sıkı bir çalışma yürütüyoruz.
CİRİT KARAYA İNDİ
Kara Kuvvetleri Komutanlığına Cirit Füzesi teslimatları devam ediyor. Sınır bölgesinde terör ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında yeni inşa edilen ve belirlenen Kalekol'larda da kullanılmaya başlanan Cirit füzesi, inşaatı devam eden diğer Kalekol'larda da kullanılması yönünde karar alındı.
AİR TRACTOR AT-802 UÇAĞI CİRİT ATACAK
Roketsan geçtiğimiz yıl Şubat ayında Abu Dabi’de gerçekleştirilen IDEX Fuarı’nda Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Cirit füzesi satışı konusunda anlaşma sağladı. Toplam 196 milyon dolarlık anlaşma ile önümüzdeki yıllar içinde BAE'ye toplam 10 bin adet Cirit füzesi teslim edilecek. Birleşik Arap Emirlikleri Cirit füzesini, Basra Körfezi’nde petrol yataklarını gözetleme ve koruma amaçlı olarak satın aldığı AT-802 uçağında kullanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder