26 Ocak 2014 Pazar

Cirit füzesi Fransa yolcusu

Muhammet METİN/Kokpit.aero
ROKETSAN tarafından geliştirilen ve pazarlama faaliyetleri kapsamında birçok uluslararası fuarda tanıtımı gerçekleştirilen CİRİT füzesinin, Fransa'da yerleşik SAGEM firması tarafından geliştirilen Patroller İnsansız Hava Aracı'na entegrasyon çalışmaları devam ediyor.
ROKETSAN yetkilileri tarafından Kokpit.aero'ya verilen bilgide," Roketsan olarak Fransız SAGEM firması ile yaptığımız anlaşma kapsamında, CİRİT füzesinin SAGEM firmasına ait Patroller İnsansız Hava Aracı'na entegrasyon çalışmaları sürüyor. Planlanan takvimde değişiklik yaşanmadığı takdirde ilk atış denemelerini önümüzdeki sonbaharda gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu çalışma üçüncü ülke ihtiyaçlarına cevap vermesi amacıyla başlatıldı. Entegrasyonun tamamlanmasının ardından SAGEM firması ile ortak pazar arayışları ve satış çalışmaları yapma konusunda her iki tarafta olumlu yönde karşılık verdi.
Fransa'da bulunan Eurocopter firması ile de çalışmalar devam ediyor. Eurocopter ile yapılan görüşmelerde hedef pazar olarak Ortadoğu coğrafyası ele alındı. Roketsan olarak pazar çalışmalarında sadece bir bölgeye odaklanmak istemiyoruz. Avrupa ülkeleri tarafından kullanılan Eurocopter helikopterlerinde CİRİT ve MIZRAK-U füzelerinin kullanılmasını istiyoruz. Bu yönde görüşmeler devam ediyor. Özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin CİRİT füzesini envanterine katması bizim için referans oldu. Pazarlama çalışmalarını, başta Azerbaycan ve Pakistan olmak üzere Orta Asya ile Uzakdoğu ülkelerine yöneltmiş durumdayız. Yakın bir dönemde 2 yada 3 ülke ile CİRİT füzesinin satışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz".
FRANSA SİLAHLI KUVVETLERİ İÇİN TASARLANDI
Patroller Orta İrtifa İnsansız Hava Aracı Fransa Silahlı Kuvvetleri için tasarlandı. İlk test uçuşu 2009 tarihinde gerçekleştirildi. Uçak, Haziran 2009 yılında Fransa'da düzenlenen Paris Air Show'da kamuoyuna tanıtıldı. Patroller İHA, keşif, gözetleme, istihbarat ve Orman yangınlarının tespiti amacıyla kullanılıyor. 250 kg faydalı yük kapasitesine sahip olan Patroller İHA 314km maksimum hıza ulaşabiliyor. Havada kalış süresi ise 30 saat olarak belirtiliyor.
http://kokpit.aero/fransa-iha-cirit-fuzesi-atacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder