21 Ocak 2014 Salı

T-129 Helikopteri için Milimetre Dalga Radarı Geliştirilmesi sözleşmesi imzalanacak

Savunma Sanayii Müsteşarlığı Ar-Ge ve Teknoloji Yol Haritası kapsamında yürütülen Hava-Hava Ve Hava-Yer Sistemleri Arasında İhtiyaç Duyulan Veriyi/Görüntüyü Aktarabilecek Veri Bağı Sistemi Geliştirilme Projesi (KEMENT) ile Hava Platformları için Milimetre Dalga Radarı Geliştirilmesi Projesi'nin imza töreni ile Hava Platformları için Milimetre Dalga Radarı Geliştirilmesi Projesi İmza Töreni, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, METEKSAN ve TAI arasında gerçekleştirilecek.

Hava-Hava Ve Hava-Yer Sistemleri Arasında İhtiyaç Duyulan Veriyi/Görüntüyü Aktarabilecek Veri Bağı Sistemi Geliştirilme Projesi (KEMENT) Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve METEKSAN arasında, 1'inci HİBM Komutanlığı, TÜBİTAK SAGE, TÜBİTAK UEKAE, ROKETSAN ve MİLSOFT alt yükleniciliğinde imzalanacak.
HAVA ARAÇLARINA GÜVENLİ UÇUŞ İMKANI
Milimetre Dalga Radarı Geliştirilmesi Projesi ile, bir yer platformunun görev alanı içinde yer ve hava hedeflerinin tespit ve tasnifini yapabilen, hedef takibi ve hedefe angajman ihtiyaçlarını karşılayabilen, hava platformlarının güvenli seyir etmelerine katkı sağlayacak, çok fonksiyonlu bir sensör sistemi için milimetrik dalga radar teknikleri kazanımı elde edilecek.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve METEKSAN arasında 28 Haziran 2013 tarihinde sözleşmesi imzalanan “Hava Platformları için Milimetre Dalga Radarı Geliştirilmesi Projesi” kapsamında; MİLDAR Projesinde edinilen deneyimlerden; helikopter ve İHA gibi hava platformlarında kullanılacak.
T-129 ATAK HELİKOPTERİNDE TEST EDİLECEK
METEKSAN ile TAI arasında 9 Mayıs 2013 tarihinde IDEF 2013’te imzalanan protokolle analiz ve test faaliyetlerine yönelik işbirliği yapılmasına yönelik mutabakata varıldı, takiben Alt Sözleşme çalışmalarında imza aşamasına gelindi. Bu kapsamda; Hava Platformları için Milimetre Dalga Radarı Geliştirilmesi Projesi yer ve uçuş testleri ile analiz faaliyetlerinde, TAI envanterinde yer alan T-129 ve Pelikan platformları kullanılacak, ayrıca Otomatik Kalkış ve İniş Sisteminin ANKA ile demonstrasyonu yapılacak. İHA platformları için geliştirilecek radar sisteminin yer ve uçuş testleri ise TAI envanterinde bulunan S-2E/T platformu ile gerçekleştirilecek.
KEMENT PROJESİ HAYATA GEÇİYOR
Savunma Sanayii Müsteşarlığı, milli akıllı mühimmatlarda ve seyir füzelerinde kullanılmak üzere veri link terminali geliştirilmesine yönelik önemli bir teknoloji kazanım projesini başlattı. KEMENT Projesi kapsamında, geliştirilecek terminaller ile ağ tabanlı bir yaklaşım ile mühimmatın birden fazla platform tarafından komuta ve kontrolü sağlanabilecek ve anlık değişen ihtiyaçları karşılayabilmek için havada hedef güncellemesi yapılarak operasyonel etkinlik artırımı sağlanacaktır.

KEMENT Projesi ile taarruz gücünü bekasını arttıracak, düşman imkan ve kabiliyetlerini tahrip edecek, tesirsiz hale getirecek, kısıtlayacak, keşif yapacak, gözetleyecek ve tehdit takip etmek için hava-hava ve hava-yer sistemleri arasında noktadan çok noktaya veriyi/görüntüyü aktarabilecek yetkinlikte bir veri link terminali üretim prototipinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Geliştirilecek olan veri ağı sistemi; elektronik harbe dayanıklı, kullanacağı platformun isterlerine göre tasarlanmış, güvenilir, komuta kontrol ve iletişim amaçlı kullanılabilecek şekilde veri link terminallerinden oluşacak.
http://kokpit.aero/t129-helikopterine-milimetrik-radar
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder