9 Şubat 2014 Pazar

LİBYA TÜRK SİLAHLARINI İSTİYOR

Helikopterden yere indi!

Muhammet METİN/Kokpit.aero
Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslimatları devam eden Cirit füzesinin ihracat çalışmalarına devam ediliyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye ziyarette bulunan Libya Başbakanı ve beraberindeki heyete Cirit füzesi hakkında brifing verildi.
LİBYA TÜRK SİLAHLARINI İSTİYOR
Libya hükümeti, yaşanan iç savaş sonrasında ordunun modernleşmesi konusunda çalışmalara ağırlık verdi. Türkiye'den ilk olarak piyade tüfeği ihtiyacının karşılanması için istekte bulunan Libya hükümeti, Türk firmaları tarafından geliştirilen ve birçok ülke envanterinde başarı ile görev yapan  zırhlı araçlara da yoğun ilgi gösteriyor. Bu konuda Otokar firması ile görüşmelere başlayan Libya hükümeti, Otokar firmasınca geliştirilen ARMA Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı hakkında bilgi aldı. Libya hükümeti, çöl koşullarında yüksek performans gösteren ARMA aracının silah sistemi olarak ROKETSAN ürünü Cirit füzesi ile donatılmasını istiyor. ROKETSAN yetkilileri böyle bir entegrasyonun yapılabileceğini belirtti. Yetkili, "Otokar firmasına ait ARMA 8X8 aracı üzerine Mızrak tanksavar füzelerinin entegrasyonunun geçtiğimiz yıl başarı ile gerçekleştirildiğini ve sistemin tanıtımının yapıldığını açıkladı".
DENİZ PLATFORMLARINA ENTEGRE EDİLEBİLİYOR
CİRİT, 2.75” Lazer Güdümlü Füze, taarruz helikopterlerinden hafif zırhlı / zırhsız, sabit ve hareketli hedeflere karşı kullanılan yüksek hassasiyetli ve maliyet etkin bir sistem. Yeni nesil bir füze olan CİRİT, 2.75” güdümsüz roketler ile güdümlü anti-tank füzeleri arasındaki taktiksel boşluğu doldurmak amacıyla tasarlandı. CİRİT Füzesi helikopter, İHA, kara aracı, sabit kara platformu, hafif saldırı uçağı, deniz platformları vb. gibi farklı platformlara entegre edilebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder