11 Ekim 2013 Cuma

Milli helikopter için geri sayım başladı


Milli helikopter için geri sayım başladı

Savunma Sanayii Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamada, Özgün Helikopter Programı'nın, Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer ihtiyaç sahibi makamların eğitim helikopteri ve hafif sınıf genel maksat helikopteri ihtiyacının özgün tasarım bir platform ile karşılanması amacıyla, milli imkanlarla tasarlanması, geliştirilmesi, test edilmesi ve üretilmesini kapsadığı kaydedildi.
Açıklamada,  26 Haziran 2013 tarihinde TUSAŞ A.Ş. ile Özgün Helikopter Programı Sözleşmesi imzalandığı hatırdlatılarak şöyle denildi:
"6 Eylül 2013 itibari ile program takvimi başlamıştır. Sözleşme; 5 ton sınıfında, 3 mürettebat ve 9 yolcu kapasiteli bir hafif sınıf genel maksat helikopterinin milli imkanlarla tasarlanması, geliştirilmesi, test edilmesi ve üretilmesi, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA)'dan uluslararası sivil sertifikasyonunun alınması ve askeri kalifikasyonunun tamamlanması konularını kapsamaktadır. Program takvimine göre ilk uçuşun 60. ayda gerçekleştirilmesi, sivil sertifikasyonun 78. ayda EASA'dan alınması ve 90. ayda Askeri Kalifikasyonun tamamlanması hedeflenmektedir.
Program kapsamında 11 Ekim 2013 tarihinde TUSAŞ A.Ş. ile Program Başlangıç Toplantısı gerçekleştirilmiştir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder