Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında, Türkiye'nin askeri ve sivil uydularının uzaya gönderilebilmesini temin etmek maksadıyla Uydu Fırlatma Sistemi Projesi kapsamında, ön kavramsal tasarım fazı için, ROKETSAN AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanması kararlaştırıldı.
Savunma Sanayii İcra Komitesi, gündeminde yer alan konuları görüşmek ve ilgili kararları almak amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda toplandı. Toplantı yaklaşık 5,5 saat sürdü.
Toplantının ardından yapılan basın açıklamasına göre, Müsteşarlık tarafından teklif değerlendirme çalışmaları yürütülen projelerden Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi kapsamında görüşmelere devam edilmesine karar verildi.
Denizaltı Savunma Harbi ve Keşif Karakol Gemisi Projesi (MİLGEM) kapsamında, hizmete alınan Heybeliada ve inşası devam etmekte olan Büyükada gemilerine ilave olarak 6 geminin seri üretimi için ''RMK Marine Gemi Yapım Sanayii'' ve ''Deniz Taşımacılığı İşletmesi AŞ'' ile sözleşme görüşmesine başlanması kararlaştırıldı.
Havuzlu Çıkarma Gemisi (LPD) Projesi kapsamında, teklif veren firmalarla, tekliflerini iyileştirmeleri için çalışmalara devam edilmesine karar verildi.
Türkiye'nin askeri ve sivil uydularının uzaya gönderilmesini temin etmek maksadıyla Uydu Fırlatma Sistemi Projesi kapsamında, ön kavramsal tasarım fazı için, ROKETSAN AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanması kararlaştırıldı.
Göktürk 3 Uydu Projesi
Sentetik açıklıklı radar görüntüsü alma özelliği taşıyacak Göktürk 3 Uydu Projesi'nin TÜBİTAK ve ASELSAN'ın desteğiyle milli olarak geliştirilmesi için, TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verildi.
Sahillerin tam olarak denetim altına alınmasını teminen Sahil Gözetleme Radar Sistemi Projesi kapsamında birinci faz için HAVELSAN Hava Elektronik Sanayii ve Ticaret AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanması kararlaştırıldı.
Türkiye'nin ihtiyaç duyacağı askeri ve sivil hafif sınıf (4-5 ton sınıfı) helikopterlerin özgün olarak tasarlanıp geliştirilmesi için, TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verildi.
Terörist saldırılara karşı modüler üs
Terörist Saldırılara Karşı Dayanıklı Modüler Geçici Üs Bölgesi Kurulumu Projesi kapsamında ASELSAN Elektronik Sanayii ve Ticaret AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanması kararlaştırıldı.
ATAK Helikopter Simülatörü Projesi kapsamında HAVELSAN Hava Elektronik Sanayii ve Ticaret AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verildi.
Ayrıca, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın Kırıkkale Üniversitesi bünyesinde kurulacak, Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Kırıkkale'de kurulacak Silah ve Mühimmat Sanayiine ilişkin Organize Sanayi Bölgesi kuruluşuna iştirak edilmesi konusunda yetkilendirilmesi kararlaştırıldı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder