13 Ocak 2013 Pazar

MELTEM-3'TE TESLİMATLAR BAŞLIYOR


DENİZ KUVVETLERİ UÇAKLARINA KAVUŞUYOR





14 Ocak 2013 Pazartesi, 08:50:34Geçen yılın sonunda savunma devi Finmeccanica’nın Müdürü Paolo Pozzessere’nin ihaleleri rüşvet vererek bağladığının ortaya çıkmasından sonra mercek altına alınan, birkaç yıl gecikmeli “Meltem 3” projesinde, uçaklar göründü.

Edinilen bilgilere göre proje kapsamındaki 2 adet uçağın bu yıl haziran ve temmuz aylarında, diğer uçakların ise 2017 ve 2018 yıllarında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edileceği öğrenildi.
Uçakların yapılan değişiklikler kapsamında konfigürasyona Mk-46 torpido atma kabiliyetine ilave olarak envantere yeni giren Mk-54 torpidosu atma kabiliyeti ile deniz trafiğinin kontrol edilmesini de sağlayan AIS (Otomatik Tanıma Sistemi) ve TSK bünyesindeki platformların birlikte çalışabilirliklerini sağlayan LINK 16 sistemi de eklendi.
Türkiye’ye 3 milyar dolarlık taarruz helikopteri ve 220 milyon dolara 10 adet uçak satan Finmeccanica’nın Pazarlama Müdürü Paolo Pozzessere, geçen yılın sonunda üç ayrı ülkede rüşvet vererek iş bağladığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. Soruşturma giderek derinleşirken, Türkiye’nin 3 milyar dolarlık ATAK projesi ve 220 milyon dolarlık Meltem 3 projesinin de mercek altına alındığı iddia edildi. Pozzessere, 2011 yılı eylül ayında görevinden istifa etmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder