14 Ocak 2013 Pazartesi

Anka Ciritle testlere başlıyor


Teslimat aşamasına gelen MALE tipi orta menzilli İHA modeli Anka'da yeni bir dönem başlıyor. Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Dr. Faruk Özlü'nün yaptığı açıklamaya göre Anka'da Cirit füzesi ile testler gerçekleştirilecek.
Sistemin entegrasyonunun ardından Anka için farklı bir görev tanımı oluşturulacak. Böylelikle TAI, silahlı İHA ile önemli bir ürüne sahip olacak. İlk etapta piston motora sahip gövde üzerinde taşınacak Cirit füzesi, ardından Anka'nın daha yüksek güce sahip turboprop motora geçilmesi ile yeni nesil İHA üzerinde de denenecek.
SİLAHLI MODEL
Plana göre, ANKA'nın gövde uzunluğu ile ağırlığı yaklaşık 1,5 kat artırılacak. Böylece platform çeşitli silahlar taşınması için de olanak sağlayacak. Gövdenin uzatılması nedeniyle artacak toplam ağırlık için uçakta turboprop türevi bir motor kullanılması planlanıyor. TAI, Hürkuş eğitim uçağında da kullandığı Kanadalı Pratt&Whitney şirketinden PT-6 türevi bir motor alarak ANKA'da kullanmayı hedefliyor.
CİRİT'İ ROKETSAN YAPTI
Proje kapsamında ANKA'nın silahlı türevlerinde Roketsan tarafından geliştirilen Cirit füzelerinin de kullanılması gündemde. Füzeler, kanat altında oluşturulacak ünitelerde taşınacak.
Haberin devamı için..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder