5 Ocak 2013 Cumartesi

İşte TSK’nın 2013 savunması!


Önceki gün yapılan Savunma Sanayii İcra Komitesi’nde çok sayıda önemli kararlar da alındı. İşte ipuçları ortaya çıkan bazı projeler:








Levent İÇGEN / VATAN





FIRLATMA ÜSSÜ: Toplam maliyeti 140 milyon doları bulan Göktürk-2 uydu projesinde, Çin’e fırlatma bedeli olarak 20 milyon dolar ödenmesi, Türkiye’yi harekete geçirdi. Türkiye kendi fırlatma üssüne sahip olacak. Uydu Fırlatma Sistemi Projesi kapsamında, ön kavramsal tasarım fazı için, ROKETSAN ile sözleşme görüşmelerine başlanması kararlaştırıldı. Bu üs için Ege bölgesinde Datça, Karadeniz’de ise Sinop’un adı öne çıkıyor.

- GÖKTÜRK-3: Sentetik açıklıklı radar görüntüsü alma özelliği taşıyacak Göktürk 3 Uydu Projesi’nin TÜBİTAK ve ASELSAN’ın desteğiyle milli olarak geliştirilmesi için, TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verildi. Göktürk-3 projesiyle, yüksek çözünürlüklü gece ve gündüz her hava şartında görüntü aktarabilecek.

- 6 YENİ HARP GEMİSİ: TSK, 6 yeni harp gemisinin üretimini ise yerli firmalara emanet edecek. 6 geminin seri üretimi için Koç Grubu’yla sözleşme görüşmesine başlanması kararlaştırıldı.

- 4-5 TON SINIFI HELİKOPTERLER: Askeri ve sivil hafif sınıf (4-5 ton sınıfı) helikopterlerin özgün olarak tasarlanıp geliştirilmesi için, TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder