2 Mart 2014 Pazar

SeaHawk helikopterleri Roketsan füzesi ile donatılacak

SeaHawk helikopterleri Roketsan füzesi ile donatılacak

Muhammet METİN/Kokpit.aero
Türk Deniz Hava Komutanlığının kuruluşunun 100ncü yılı nedeniyle Cengiz Topel Üssü'nde gerçekleştirilen tanıtım gezisinde Kokpit.aero'nun sorularını yanıtlayan askeri yetkililer Deniz Hava Komutanlığının üzerinde çalıştığı projeler hakkında detaylı bilgiler paylaştılar.
SEAHAWK HELİKOPTERLERİNE ROKETSAN FÜZESİ
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girdiği 2002 yılından itibaren başarıyla görev yapan ve donanma havacılığına büyük güç katan SEAHAWK helikopterleri Türkiye'nin füze ve roket üretimi alanında merkezi olan ROKETSAN tarafından geliştirilen ve 2015 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmesi planlanan Mızrak-U füzesi, Deniz Kuvvetlerinin ihtiyaçları çerçevesinde SEAHAWK helikopterlerinde kullanılması amacıyla çalışma başlatıldı.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan ABD ürünü Hellfire füzesine benzer özellikte olması beklenen füzenin çalışmaları ARMERKOM, Cengiz Topel Deniz Hava Komutanlığı ve ROKETSAN tarafından gerçekleştiriliyor. Kokpit.aero'ya bilgi veren üst düzey askeri yetkili," ROKETSAN mühendisleri ile Deniz Hava Komutanlığında görüşmeler yapıldı. Mühendisler SEAHAWK helikopterleri üzerinde incelemeler de bulundu. Proje kapsamında ilk füzelerin 2016 yılında SEAHAWK helikopterlerine entegre edilmesi ve Mızrak-D olarak adlandırılması planlanıyor".
İLK TESLİMAT 2015 YILINDA
Mızrak-U tanksavar sisteminin mevcut  çalışmaların tamamlanmasının ardından 2015 tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmesi öngörülüyor. 8 km azami menzil ve 500 m asgari menzile ulaşabilen Mızrak-U, gündüz-gece ve tüm hava koşullarında görev yapabiliyor. At-Unut ve At-Güncelle kullanım modlarına sahip Mızrak-U, hedef güncelleme yeteneğinin sunduğu esneklik ile sutre arkasından atış, sutre arkasında gizlenmiş hedeflere atış, hassas vuruş noktası ayarlayabilme ve vuruş etkinliği değerlendirme imkanı sağlamakta olup sabit ve hareketli hedeflere karşı kullanılabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder