22 Mart 2013 Cuma

Emniyet’e 100 yerli helikopter geliyor


Emniyet’e 100 yerli helikopter geliyor

Savunma Sanayii Müsterşarlığı’nın üreteceği yerli helikopterlerin önemli bir kısmı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kullanım envanterine girecek.


Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), hava filosunu "Özgün Türk Helikopter" projesi ile güçlendirecek. Proje hayata geçirildiğinde polise hafif ve orta boy çift motorlu 80 ilâ100 helikopteralınacak.

Havacılık Daire Başkanlığı'nca hazırlanan raporda üretimi planlanan Özgün Türk Helikopter projesine İçişleri Bakanlığı’nca büyük destek verildiği belirtildi.EGM, uçuş personelinin bireysel bilgi ve becerilerini artırmak, uçuş maliyetini azaltmak amacıylahelikopter simülatörlerinden faydalanmaya başladı.

Bu kapsamda, İstanbul hava filosuna Basic, Gölbaşı'ndaki üsse ise "FNPT seviyesinde Bell 206 helikopteri" simülatörü kuruldu. Daire Başkanlığı'nın Bell 429 helikopter simülatörü almak için çalışma başlattığı öğrenildi. Açılacak ihale ile Bell 429 simülatörünün hava filosuna kazandırılacağı ifade edildi. 

HÜRKUŞ haziranda göklere yükselecek

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, Türkiye'nin ilk temel eğitim uçağı olan HÜRKUŞ'un haziran ayında uçmaya başlayacağını bildirdi.mDörtkaşlı, proje kapsamında 2'siuçar, 2'siise yapısal testlerde kullanmak üzere 4 uçağın üretileceğini söyledi
.http://gundem.bugun.com.tr/emniyete-100-yerli-helikopter-haberi/227183/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder