27 Kasım 2012 Salı

Yerli Patriot Çalışması Hakkında


Türk yapımı patriotlar geliyor

Haberevet haber sitesinin bildirdiğine göre;
27.11.2012 09:42:56
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Suriye sınırına yerleştirilmesi düşünülen patriotlarların benzerinin Türkiye'de de üretilebilmesi için uzun bir süredir çalışmaların devam ettiğini dile getir.
Bakan Ergün konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, 'Biz TÜBİTAK'ın yapısını yeniden şekillendirmek gerektiğine karar verdik. Böylece Ar-Ge başta olmak üzere Türkiye'nin ihtiyacı olan işleri yapmaya başladı. Toplumun da Türkiye'de iyi şeylerin yapıldığını, laboratuvarlarında bir şeyleri bulmak için çalışan yetişmiş insan gücüne sahip bir yapımızın olduğunu bilmesi hakkıdır. Kurumların da toplumun buna ihtiyacının olduğunu bilmesi' dedi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYÜR
Türkiye'nin artık SOM füzesi gibi her yerden fırlatılabilen füze geliştirdiğini, testlerinin tamamlandığını ve seri üretime başlanacağını hatırlatan Bakan Ergün, Patriot füzesi gibi savunma amaçlı füze çalışmalarının olup olmadığı yönündeki bir soruya ise 'Savunma sanayi çalışmalarımızın önemli bölümünü savunma amaçlı füzeler oluşturuyor. TÜBİTAK'ta bir savunma amaçlı füze geliştiren birim ile saldırı amaçlı füze geliştiren birim karşılıklı birbirlerinin açığını bulmaya yönelik rekabet altında çalışıyorlar. İşte bu birimlerden savunma amaçlı füze geliştiren bölüm, Patriot'ların bir başka versiyonu üzerinde çalışıyor' dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder